איך לבחור רופא מומחה לניתוחי בטן?
מעבר למאמר ←
ניתוח מתיחת בטן בין הניתוחים הקוסמטיים שיוצרים שינוי קיצוני ומהיר, מיד לאחר הניתוח ניתן לראות
ניתוח מתיחת בטן בין הניתוחים הקוסמטיים שיוצרים שינוי קיצוני ומהיר, מיד לאחר הניתוח ניתן לראות
ניתוח מתיחת בטן הוא ניתוח בהיקף שמשפיע באופן מהותי על כלל הנראות שלנו עם תוצאה
ניתוחים קוסמטיים הם נושא שלא היה קיים כמעט בעידן הלא מודרני, ולכן כמו בתחומים מודרניים
קיצרתי לממהרים שבינינו על הכנת מערכת העיכול לפני ניתוח, אך עם זאת אנו מדברים על שינוי משמעותי, הניתוח נותן לנו אפשרות להתחיל מחדש ממקום טוב
קיצרתי לממהרים שבינינו על הכנת מערכת העיכול לפני ניתוח, אך עם זאת אנו מדברים על שינוי משמעותי, הניתוח נותן לנו אפשרות להתחיל מחדש ממקום טוב יותר לכן חשוב מעתה להקפיד ולשמור על דרך חיים בריאה יותר. כן, גם לאחר הניתוח !
לפני כל הליך ניתוחי מומלץ להכין את מערכת העיכול יומיים שלושה לפני התאריך בפועל ולפעמים אפילו יותר, תלוי במורכבות הניתוח ובמצב האישי של המטופל. תזונה מאוזנת ונכונה לפני ניתוח היא הכרחית ותקל עליכם בהמשך בשלב ההחלמה לאחר ניתוח קוסמטי. הימנעו ממאכלים שגורמים להאטת פעולות מערכת העיכול או כאלו שגורמים לנפיחות בבטן וגזים כמו ירקות ממשפחת המצליבים כרובית וברוקולי וכרוב, הימנעו מקטניות, המעיטו בבשר בקר, הימנעו ממזון קשה לעיכול כמו כוסמת, שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה. איכלו מוצרי חלב, לחם לבן, פיתה, באגט, דגים, עוף, ביצים, פסטה, הרבו בשתיית מיצי פירות לזירוז התרוקנות לאחר הניתוח.
תזונה היא מילה שכיחה, כזו שכולנו שומעים כל הזמן אך נדירים ובודדים אלו מביננו שבאמת עוסקים בה מעבר לזה, וחבל שכך. תזונה היא לא סתם מילה חשובה שצריך להכיר בחיים, אלא אחד הנושאים החשובים ביותר – בחיינו בכלל ובתחום של שמירה על מבנה, חוזק ועיצוב גופנו בפרט. למי שרוצה לשמור על גוף בריא, מראה צעיר וחטוב ויתרה על כך לשמור על תוצאות של כל ניתוח קוסמטי לטווח הארוך בצורה האופטימלית ביותר, אסור להמעיט בחשיבותה של התזונה ולמען האמת, הכי טוב זה לשוות לה, אפילו רק לרגע, חשיבות עליונה ורמה במעלה, רק כדי להבין את התפקיד שהיא משחקת לפני ניתוח וגם לאחר ניתוח. במשפט אחד קצר, אפשר לומר שתזונה היא כל כך חשובה, שגם אם תקפידו עליה יותר מתוך כל ההוראות ההיקפיות שנלוות לביצוע הניתוח, מצבכם יהיה מצוין. כרגע, נתמקד בחלק הראשון של המשוואה שהוא למידה של חשיבות התזונה לתהליך שלכם, ושל הדרך הנכונה לגשת למונח.
במטרה להתקדם בדרך להבנת חשיבותה של תזונה נכונה לפני ניתוח, נתחיל בהבנת המושג “תזונה”, ליישור קו חיוני למילה שהיא כל כך מורכבת אך גם כה פשוטה במקביל. לרוב, נעשה שימוש במונח תזונה (באנגלית המילה Diet, המהווה בשוגג חלק ממקור המושג הישראלי “דיאטה” – חשוב להפריד בין השניים) כאשר מנסים לתאר שינוי כלשהו שנדרש בתפריט היומי, לרוב כאמור בשל “דיאטה” כזו או אחרת בחיי היום יום. מעטים הם אלו שבאמת דואגים לתזונה שלהם על ידי חישוב קלוריות, שקילת מזון, חישוב אחוזי שומן ופחמימה ושאר פעולות “מורכבות” (לא באמת, אבל כך זה נראה בהתחלה) הנדרשות כדי להגיע לכדי שליטה מקסימלית בתזונה מדויקת, ורבים מסתפקים באכילת מגוון רחב ככל האפשר של מזונות בכמות “סבירה” על פי חוות דעתם האישית בניסיון “לשמור” ולא להגיע לכדי שינויים קיצוניים מדי במשקל ובעיקר להימנע מעלייה מופרזת במשקל. בדיוק באותו האופן, חשוב להבין כי גם במקרה של תזונה נכונה לפני ואחרי ניתוח, לא צריך ישר לנסות לצלול לעומק ולהפוך לספורטאים או תזונאים בן לילה, אלא לרוב מספיק קודם כל להתחיל מלקבל הבנה של מה בתוך המילה “תזונה” באמת דרוש לאדם הפשוט שלא מתכנן להתמקצע בספורט או בפיתוח הגוף. לאחר מכן, כל אחד יכול לפתח מבסיס זה את הדרך האישית שלו להצלחה, בהתבסס על שיטות רבות הקיימות בשוק וזמינות לכולנו בספרים ובאינטרנט.
מטופלים הסובלים מסכרת חייבים להקפיד על ארוחות מסודרות ותזונה מאוזנת כשגרת חיים ובהכרח לפני ניתוחים. חשוב מאוד להישמע להנחיות הרופאים.
תזונה לפני ניתוח היא לא רק הכנה לניתוח עצמו, שאפשר לעשות בעזרת “רשימת מכולת” של מטלות שצריך לסמן עליהן וי ואז לשכוח מהן לאחר הניתוח. ככלל, כל שינוי בתפריט היומי הקבוע, שאגב עדיף לקרוא לו בשמו “שינוי בהרגלי התזונה”, צריך להיעשות מתוך מחשבה מעמיקה על המשך הדרך ועל אימוץ התפריט החדש או השינוי בתפריט הקיים לתקופה ארוכה, בפוטנציאל אפילו “לתמיד” (מתוך הנחה שאין צורך באמת לחשוב מה יקרה שנים קדימה עוד לפני שהתחלנו). כלומר, לפני שמנסים להבין להבדיל בין תזונה נכונה לפני הניתוח ותזונה אחרי מתיחת בטן, עדיף לוותר על ההפרדה המסובכת והמיותרת ולנסות ליצור “מתכון בסיסי לתזונה נכונה” שיתאים לכם גם לתקופה שלפני הניתוח וגם לתקופה שאחריו, לפי קריטריונים פשוטים ככל האפשר. מתכון כזה יאפשר לכם לא רק להתכונן מראש לניתוח בצורה אופטימלית, אלא לסגל מראש את ההרגלים אותם תצטרכו בהמשך הדרך כדי לשמור על תוצאות הניתוח לאורך זמן, שהנם הרגלים של תזונה נכונה ובריאה בכל יום לפני ואחרי ניתוח.
כיוון שהבעיה העיקרית שקיימת בנושא של תזונה, כמעט עבור כולם, היא צריכה עודפת של מזון המובילה להשמנה ושינוי במבנה הגוף, מה שגורם בדרך כלל לפגיעה בתוצאות הניתוח או במקרים מסוימים אפילו למניעה ואי יכולת לביצוע הניתוח, מתכון פשוט עבור תזונה נכונה לפני ניתוח פלסטי חייב להתחיל ביסודות: מניעת יתירות קלורית (עודף קלורי) והיכרות עם סוגי המזון שהגוף צריך כדי לתפקד בצורה אופטימלית, בעיקר בהקשר של שריפת שומנים ומניעה של אגירת שומנים מיותרים. השילוב בין היסודות הללו מוביל “מתכון מנצח” שכולנו כבר מכירים, וכל מה שצריך הוא ליישם אותו באמת: לצרוך פחות קלוריות ממה שהגוף שורף ביום, ולעשות כן על ידי צריכה מגוונת של מיני מזונות בסיסיים ולא מעובדים ככל האפשר, בשאיפה לצריכה של כ-40-45% ירקות (בעיקר ירוקים) מסך התפריט היומי, לצד כ-30% חלבונים, 15-20% פחמימות ו-15-20% שומנים, כאשר אחד מעקרונות המפתח החשובים כאן ביותר הם בעצם לא לפחד מפחמימות, הסוד הוא באיזון התפריט בצורה חכמה ויעילה מבחינה תזונתית. את הרף הקלורי המתאים לכל אחד ניתן לחשב לפי שלל מחשבונים הזמינים בחיפוש קצר בגוגל, ובהתאם ניתן לבנות מעין תפריט ראשוני לתחילת השינוי במבנה התזונה אפילו ללא עזרה של דיאטנית מקצועית.
מלבד ההיכרות עם יסודות התזונה הנכונה, אותה מומלץ לעשות ביתר הרחבה ככל שהעניין האישי והזמן הפנוי שלכם מאפשרים לכם, יש להבין שאין דבר כזה פתרונות קסם, דיאטת “בזק” בריאה או כל סוג אחר של פתרון מזורז ויעיל שפשוט יותר טוב מכל השאר. אם היה כזה, כולם כבר היו מכירים אותו ומשתמשים רק בו, אבל הסוד הוא למצוא את מה שהכי מתאים עבורכם. תחת הגדרה זו נופלים כל הניסיונות לבצע דיאטה “ללא פחמימות לכל החיים” או כל שינוי דומה אחר שמתיימר לשנות את החיים מקצה לקצה בצורה לא ריאלית שבוודאי לא מתאימה לניסיון ראשוני לאמץ לראשונה אורח חיים בריא יותר. כל שינוי קיצוני כזה, גם אם יצליח בטווח הקצר, יוביל בוודאי לבעיות בהמשך הדרך, בין אם יהיו אלה בעיות תזונתיות ורפואיות כמו חוסרי תזונה, ויטמינים ומינרלים או פשוט בעיות של “זלילת יתר” הנובעת מהתפרצות דחפים למזון שהודחקו יתר על המידה בצורה לא בריאה וגורמת לעלייה מהירה חזרה במשקל. אם רוצים לעשות את זה נכון, צריך לעשות את זה בדרך הבטוחה (והארוכה) של אימוץ אורח חיים בריא לשולחן האוכל שלנו.
נתקלתי במאמר מעניין שכדאי לקרוא בנושא מה יותר גרוע פחמימות או שומנים? מאת ד”ר אסנת רזיאל מנהלת רפואית של אסיא בריאטריק – המרכז לטיפול בהשמנת יתר. מנתחת מנוסה ובכירה המתמחה בניתוחים לטיפול בהשמנת יתר.
התשובה לכך קצת מסובכת יותר ממסר אחד פשוט, אך על קצה המזלג, מדובר בהחלטה שחייבת להיות יותר עמוקה מאשר רצון רגעי לרדת מעט במשקל או להיצמד לתפריט זמני של תזונה נכונה לאחר ניתוח מתיחת בטן. מי שרוצה לעשות שינוי לכיוון של “דיאטה” חייב להבין שמדובר בשינוי תפיסתי, הרבה לפני שמדובר בשינוי פיזי בתפריט עצמו. לפני שמנסים ליישם שינוי בתפריט, חשוב להשקיע בזמן בחשיבה מאחורי קבלת ההחלטה להיכנס למשטר תזונה חדש תוך ביצוע של שינוי משמעותי במשטר הקיים. מי שמוכן לשינוי זה, וחשב עליו מספיק, יגלה שהשינוי בתפריט עצמו, כלומר היישום של מה מותר לאכול ומה אסור לאכול, הופך להיות הרבה פחות מסובך ממה שהיה נראה בתחילת הדרך.
רגע לפני שעוברים למה כן אוכלים וממה כדאי להימנע וכדי להרגיע את מי שדואג מכך שהמילים “ספורט” או “פעילות גופנית” לא הוזכרו עד כה במאמר הזה אפילו פעם אחת, אל תדאגו, הן לא נעלמו מהעולם. כבודו של הספורט במקומו מונח, וללא פעילות גופנית כלל יהיה לכל אחד קשה מעט יותר להיכנס למצב פעיל של ירידה במשקל, אבל בסופו של דבר מה שאולי כן ישמח אתכם לשמוע הוא שהספורט הוא דווקא החלק הפחות חשוב במשוואה הזו, אפילו כד כדי חלוקה גסה של 80%-20% בחשיבות. מי שיצליח להקפיד על התזונה, אבל באמת להקפיד עליה בצורה אחראית ומלאה ולא רק “מתי שנוח”, יגלה כי ספורט הוא לא מדד אבסולוטי שחיוני לשמירה על המשקל כמו שכולם הכניסו לכם לראש. כדי להתחיל ברגל ימין, בצורה הפשוטה ביותר ואפילו בלי להרגיש שאתם מתאמצים ביצירת שינוי, כדאי שתתחילו קודם כל מתזונה נכונה ורק אז תדאגו לפעילות הגופנית כאשר תרגישו מוכנים אליה.
אחרי שהבנו איך צריכה להראות פריסת המזון היומית שלנו מבחינת קבוצות אבות המזון, הכמויות שיש לצרוך מכל אחת מהן ובעיקר הכמות הקלורית הכללית שמכתיבה את הרף היומי שחובה לעמוד בו, חשוב להגיע לרגע לקצה השני של הסקאלה כדי לאתר ולאבחן את סוגי המזון שכדאי לעקור כליל מהתפריט היומי, לא רק כדי ליישם תזונה נכונה לפני ניתוח פלסטי אלא בכלל, כדי ליישם אורח חיים בריא יותר בהיבט התזונתי לטווח הארוך.
קבוצת המזון החשובה ביותר לצריכה משמעותית בכל שעות היום, לא רק כדי למלא את הבטן ולמנוע צריכה מיותרת של פחמימות ושומנים עקב “חשקים” מיותרים והרגלי צריכה רעים שפיתחנו במשך שנים אלא גם כדי למלא את מערכת העיכול בוויטמינים ומינרלים חיוניים, היא ירקות. חשוב להבדיל בין ירקות “חיוביים” כמו מלפפון או קולורבי שאפשר לאכול מהם כמעט כמה שרק רוצים לבין ירקות “שליליים” ועתירי סוכרים כמו עגבניה או גמבה, אך ככלל, חשוב למלא את הצלחת בכמה שיותר ירקות, לפחות בתחילת תהליך השינוי בכדי לסייע לגשר על חלק מהפער התפיסתי של “כמה אוכל צריך בכלל להיות לי בצלחת”. צריכה קבועה של ירקות לאורך כל היום תשאיר אתכם מלאים ותמעיט בצורה משמעותית כל “חשק” לכל דבר מתוק, מלוח, משומן או ארוז הרמטית בשקית תעשייתית.
לצד הירקות, כל הארוחות שלכם צריכות להכיל כמות ראויה של חלבונים מגוונים, כמו גם פחמימות מלאות ועשירות (קינואה למשל) שיעזרו לשמור עליכם שבעים לאורך זמן ולמנוע מכם לחשוב על אוכל יותר מדי. כמו כן, חשוב לשמור על צריכה קבועה של הרבה מים, יותר ממה שהייתם רגילים אליו לפני הכניסה למשטר התזונה החדש, כיוון ששתיית מים מאד עוזרת לזירוז קצב חילוף החומרים הטבעי ולשאר תהליכים טבעיים בגוף, כמו גם להארכת תחושת השובע בין הארוחות, ובכך מה שנראה בהתחלה כמו “טיפ מובן מאליו” מסתבר בתור אחד היסודות הכי חשובים שצריך להכיר לפני שיוצאים לדרך.
מי שלעולם לא התנסה בחייו בכניסה למשטר תזונה חדש יכול למצוא ברשת מגוון רחב של תפריטים שפותחו על ידי תזונאים רבים, אפילו רק כדי לקבל רעיונות לתחילת הדרך או אפילו לאמץ “שבלונה” קבועה לכמה ימים או שבועות ראשונים, פשוט כדי להוריד דאגה נוספת מהלב וכמות לא מבוטלת של כאב ראש עבור מי שלא אוהב להתעסק באוכל או לחשוב קשה מדי על מה לאכול בכל רגע נתון. בהקשר זה חשוב לציין כי כל המידע שאתם זקוקים לו לגבי בנייה של תפריט נכון ובריא קיים ברשת וזמין בקלות לכל אחד שיטרח לחפש וללמוד דרך גוגל, יוטיוב ואפילו קבוצות מקצועיות ברשתות החברתיות. בעידן המודרני של היום, מי שרוצה לרדת במשקל או לשמור עליו באמצעות תזונה נכונה, יכול לעשות זאת בקלות רבה יותר מאי פעם.
מלאו שאלון התאמה לפני ניתוח והגיעו למנתח המדוייק לצורך האישי שלכם,
כך תימנעו מעלויות מיותרות וריצות ברחבי הארץ עבור שעות ייעוץ שוב ושוב.
למעבר לשאלון התאמה ליחצו כאן : שאלון התאמה לפני ניתוח מתיחת בטן
הימנעו ממאכלים שגורמים להאטת פעולות מערכת העיכול או כאלו שגורמים לנפיחות בבטן וגזים כמו ירקות ממשפחת המצליבים כרובית וברוקולי וכרוב, הימנעו מקטניות, המעיטו בבשר בקר, הימנעו ממזון קשה לעיכול כמו כוסמת, שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה. איכלו מוצרי חלב, לחם לבן, פיתה, באגט, דגים, עוף, ביצים, פסטה, הרבו בשתיית מיצי פירות לזירוז התרוקנות לאחר הניתוח.
תזונה בריאה היא דרך יעילה לזירוז והקלה בשלב ההחלמה מניתוח. הקפידו לשתות מים בכמות מוגברת. רבים מהמטופלים חשים בבחילות וסחרחורות לאחר הניתוח ולכן נמנעים משתיית מים וכך יותר צפויים להתייבשות ולהארכת זמן הטיפול בבית חולים.
המאכלים המומלצים להחלמה לאחר הניתוח צריכים לכלול חלבון שנמצא בבשר,ביצים (הלבן של הביצה) מוצרי חלב, יוגורט, טונה וסלמון, מומלץ להוסיף מזון עשיר בסיבים שיסייע למזער את הסיכון לעצירות (חלק מתופעות הלוואי של התרופות), דגנים מלאים, אורז חום, אורז בר, פולי סויה ושעועית שחורה עשירים בחלבון וגם בסיבים. אגוזים וזרעים הכוללים שקדים, זרעי חמניות פיסטוקים מכילים גם הן כמות יפה של סיבים תזונתיים. כמו כן מזון המכיל ויטמין A מן החי (רטינול) שנלחם בזיהום ועוזר לחידוש העור. נמצא בביצים, חלב, כבד. ויטמין C שנמצא בהדרים, עגבניות, תותים, ארטישוק וירקות עלים. אבץ עוזר לגוף לבנות תאים חדשים ומשפר משמעותית את קצב ההחלמה, האבץ נמצא בדגנים, אגוזים וסוגים רבים של בשר.
ההמלצה היא להתרחק ממזונות עתירי פחמימות שאינם מועילים לגוף כגון עוגות, פסטות שתיה קלה, סודה ומשקאות מוגזים העשירים בסוכר ועמילן. מאכלים שומניים ושמנים כמו גלידה, פיצה, תפוצ’יפס, מאכלים אלו מכילים הרבה קלוריות שאינן נשרפות וכך בעצם אנו מחזירים את השומן. מאכלים מלוחים כמו צ’יפס, אטריות , המבורגרים, אכילת מאכלים מלוחים עלולה לגרום לספיגת מים ולהתנפחות. כמו כן, הימנעו מצריכת אלכוהול. האלכוהול מדלל את הדם ולכן הגוף יתאמץ יותר לרפא את עצמו ויתנגש עם תרופות נגד כאבים שצורכים לאחר הניתוח.
לאחר הניתוח הגוף זקוק למשאבים רבים להתאושש ולהחלים לרפא את העור ואת השריר שנפגע. אם הגוף אינו מצליח לקבל מספיק חלבונים וויטמינים הוא חשוף לזיהומים ואף מתקשה בחידוש העור ובניית תאים חדשים באיזור הניתוח סביב הצלקת.
תופעת לוואי ידועה לאחר הניתוח היא עצירות, הסיבה לכך טמונה בשימוש בחומר ההרדמה במהלך הניתוח וצריכה של תרופות לשיכוך הכאבים. לכן, על מנת להקל על הגוף הכאוב ולהימנע מכאבים נוספים מנפיחות ולחיצות מאמץ בשירותים כדאי להרבות בשתיית מיים ולהקפיד על צריכת מאכלים עשירים בסיבים.
השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם ממש בקרוב
ניתן לבצע היום ניתוח מתיחת בטן ושאיבת שומן ללא נקזים וכך להפחית משמעותית ברמת הכאב
ניתוח מתיחת בטן שהתבצע כהלכה והושגה בו תוצאה אופטימלית, הנקבעת לאחר כחודש של תקופת החלמה,
חגורת הבטן משמשת לדחיסת האיברים הפנימיים. החגורה נועדה לחזק ולהדק את שרירי הבטן. חגורת הבטן
מטופלים רבים מופתעים לגלות שעליהם להפסיק לעשן סביב מועד הניתוח הפלסטי שהם צפויים לעבור. להבדיל
אחת השאלות שעולה בכל פעם וכנראה מטרידה כל אחת ואחד מאיתנו היא עניין הצלקת, מה
נשים רבות מגלות שלאחר הלידה הגוף לא חוזר לגזרה שלו. לעתים לאחר ניתוח קיסרי, נוסף
ככלל, ביצוע מהפך “מאמי מייקאובר” מומלץ רק לנשים שלא מצליחות להחזיר את גופן למראה הטבעי
ניתוח מתיחת בטן אורך מספר שעות בלבד, ומרגע התאוששות המטופל מההרדמה הוא עשוי להיות תחת
“בטן בעייתית” או נטייה מוגברת להצטברות שומן עודף והתדלדלות שריר מרכזית באזור הבטן היא בעיה
אחת הדרכים העיקריות בהן ניתוחים פלסטיים, ומתיחת בטן בפרט, מסייעים בשיפור ההערכה העצמית של המטופל